RVS gieten

Fenix Industries heeft zich de afgelopen 50 jaar gespecialiseerd in het gieten van hoogwaardige legeringen; enkelstuks of kleine series. RVS gieten behoort daarbij tot de mogelijkheden. Wij gieten hoogwaardige soorten roestvast staal, zoals duplex, super duplex en chroom-nikkellegeringen. Fenix Industries denkt graag met u mee bij de ontwikkeling van een RVS gietstuk, zodat we de maakbaarheid van het product sterk kunnen verbeteren, de foutkans reduceren en de kosten verlagen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

RVS soorten

Roestvast staal (RVS) legeringen, bestaande uit ijzer, chroom en nikkel, staan bekend om hun uitmuntende corrosiebestendigheid en hoge sterkte. Bij het RVS gieten maken wij  bijvoorbeeld gebruik van Duplex, wat een combinatie van eigenschappen biedt die het bijzonder geschikt maakt voor toepassingen in veeleisende omgevingen.

Je vindt dit materiaal dan ook veel in industrieën en sectoren waarin men te maken heeft met chemicaliën, bijvoorbeeld in kleppen, tandwielen en behuizingen.

Onze RVS gieterij gebruikt o.a. onderstaande RVS soorten.

  • Hastelloy
  • Duplex
  • Super Duplex
  • Inconel
  • Monel

Complexe gietstukken

Voor het RVS gieten van complexere vormen maken we gebruik van 3D-geprinte zandvormen. Zandvormen en zandkernen kunnen rechtstreeks uit een 3D-CAD model/ tekening geprint worden met een speciale 3D-printer. Dit bespaart veel tijd, doordat het vervaardigen van een traditioneel model niet meer nodig is. Hierdoor profiteert u van een sneller productieproces en een kortere levertijd.

RVS gieterij Fenix Industries

In onze RVS gieterij kunt u terecht voor het gieten van enkelstuks en kleine series. Indien wenselijk kunnen de gietstukken volledig bewerkt aangeleverd worden. Bent u benieuwd naar de kosten van RVS gieten? Vraag een offerte aan zodat wij een voorstel kunnen doen op basis van uw wensen. We komen graag met u in contact om een maatwerkoplossing te kunnen leveren.

Makkelijk & snel contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Scroll naar boven