Medische industrie

Medische industrie

Fenix Industries maakt uiteenlopende gietstukken voor de medische industrie. We begrijpen dat de medische industrie een unieke sector is, gekenmerkt door strikte regelgeving, hoge kwaliteitseisen en de noodzaak voor reproduceerbaarheid.

Daarom ontwerpen en produceren we complexe, technologisch geavanceerde gietproducten die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van materiaal, oppervlaktekwaliteit, hygiëne en optische afwerking.

Waarborgen productkwaliteit

Bij Fenix Industries is de kwaliteit van onze producten van het grootste belang. Ook voor de medische industrie besteden we veel aandacht aan de oppervlaktekwaliteit en de juiste materiaalsamenstelling van onze gietstukken.

Ons eigen laboratorium is uitgerust met de nieuwste technologieën om de kwaliteit van onze gietstukken te toetsen. We gebruiken verschillende NDO-technieken (niet-destructief onderzoek) om de integriteit en betrouwbaarheid van onze producten te waarborgen. 

Naast de productkwaliteit zij er meer aspecten die voor de medische industrie een doorslaggevende rol spelen om te kiezen voor Fenix Industries, zoals:

  • Assemblage mogelijkheid
  • Oppervlaktecoating
  • Stralingsveiligheid

Productvoorbeelden

Preparaatdeksel

Preparaatdeksel

Onderdeel X-ray spectrometer

Preparaatkamer

Preparaatkamer

Onderdeel X-ray spectrometer

Vacuümkamer

Vacuümkamer

Onderdeel X-ray spectrometer

Onderdelen voor medische apparatuur

De medische industrie heeft specifieke eisen als het gaat om materialen voor de vervaardiging van apparatuur en onderdelen. Dit komt doordat medische apparatuur vaak in contact komt met biologische weefsels en vloeistoffen, onder strenge sterilisatieprocessen gaat, en betrouwbaar moet functioneren onder een verscheidenheid aan omstandigheden. 

Of u nu onderdelen nodig heeft voor een X-ray spectrometer of andere gespecialiseerde medische apparatuur, Fenix Industries is uw betrouwbare partner. Fenix heeft zich gespecialiseerd in het zandgieten van enkelstuks of kleine series in zowel de non-ferro als RVS-legeringen voor rvs gieten. Voor het gieten van deze onderdelen worden er tinbrons legeringen gebruikt vanwege de uitstekende corrosiebestendigheid, sterkte en bewerkbaarheid.

Meer dan alleen gietstukken

Bij Fenix Industries bieden we meer dan alleen hoogwaardige gietstukken. We begrijpen dat onze klanten uit de medische industrie behoefte hebben aan complete oplossingen. Daarom bieden we ook diensten aan zoals assemblage en oppervlaktecoating om te voldoen aan de specifieke eisen van medische apparaten.

Maatwerk onderdelen

Fenix Industries kan diverse onderdelen zoals een vacuümkamer voor een X-ray spectrometer voor de medische industrie produceren. In veel gevallen is het ook mogelijk om een maatwerkoplossing te leveren. We denken graag met u mee bij specifieke en complexe onderdelen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via ons offerteformulier voor een kostenindicatie.

Makkelijk & snel contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Scroll naar boven