Kwaliteit

Wij denken graag met u mee in het kiezen van het meest geschikte materiaal en de geometrie, zodat een kwalitatief hoogwaardig gietstuk gewaarborgd wordt. Dit komt tevens een optimale prijs / kwaliteitverhouding van gietstuk ten goede.

Gietwerk volgens uw gewenste kwaliteitsnorm

Om aan de hoogste eisen van de afnemers te kunnen voldoen wordt er bij Fenix Industries gewerkt volgens stringente kwaliteitssystemen. Alleen eersteklas grond- en hulpstoffen worden ingezet, nadat deze bij binnenkomst op de juiste kwaliteit zijn getoetst.

Moderne softwareondersteuning, met onder meer gietsimulatie en 3D, en een ERP pakket voor de metaalindustrie zorgen voor een optimale logistieke performance.

Metallurgisch laboratorium

Het metallurgisch laboratorium stelt ons in staat om metingen en onderzoeken uit te voeren waardoor de juiste chemische en mechanische waarden gegarandeerd kunnen worden.

Ons laboratorium beschikt over twee spectrometers, een kerfslaghamer, een hardheidsmeter, een trekbank en ultrasoon apparatuur.

NDO

Ook niet destructieve onderzoeken, als bijvoorbeeld scheuronderzoek (LPE), ultrasoononderzoek of röntgenonderzoek, kunnen wij op verzoek van de klant uitvoeren.

LPE, level 2 kwalificatie

US, level 2 kwalificatie

X-Ray, Iridium en cobalt

Wanddiktemeting

PMI

Makkelijk & snel contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Scroll naar boven