Non-ferro en RVS legeringen

Hoogwaardige legeringen

We werken bij Fenix Industries met verschillende legeringen. Zo gieten we bijvoorbeeld met non-ferro legeringen en legeringen voor RVS-gietwerk. Deze gietstukken worden gebruikt voor veel verschillende toepassingen en industrieën. Heeft u interesse in het afnemen van enkelstuks of kleine series van hoogwaardige legeringen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan zodat wij uw aanvraag kunnen beoordelen.

Non-ferro legeringen

Non ferro legeringen zijn legeringen die geen of weinig ijzer bevatten, bijvoorbeeld brons, aluminium en messing legeringen. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van ferro, zoals een lichter gewicht, corrosiebestendigheid en de bewerkbaarheid van de legering. Hierdoor is het mogelijk om complexe vormen te gieten. Fenix Industries gebruikt het voor toepassingen in uiteenlopende industrieën.

Wij gebruiken onderstaande materialen voor onze non ferro gietstukken.

RVS legeringen

Roestvast staal (RVS) legeringen zijn legeringen van ijzer, chroom en nikkel die bekend staan om hun uitstekende corrosiebestendigheid en hoge sterkte. Duplex is een voorbeeld van een RVS legering die wij voor onze gietstukken gebruiken. Je vindt dit materiaal veel in industrieën en sectoren waarin men te maken heeft met chemicaliën, bijvoorbeeld in kleppen, tandwielen en behuizingen. 

Voor rvs gieten gebruiken wij onder andere onderstaande RVS legeringen.

  • 316
  • Duplex
  • Super Duplex
  • Hastelloy
  • Monel
  • Inconel

Neem contact op met Fenix Industries

Sinds eind jaren zestig hebben wij een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van non ferro en RVS legeringen. Door gedegen vakmanschap worden gietstukken in brons-, aluminiumbrons- en aluminium legeringen en diverse soorten roestvrij staal gemaakt. 

Wilt u een offerte aanvragen voor een non ferro of RVS legering? Bekijk welke producten tot de mogelijkheden behoren in onze gietstukken galerie. Ons proces is afgestemd op de klantvraag en zal dus niet in elke situatie hetzelfde zijn. Wij denken graag met u mee.

Scroll naar boven