Hoogwaardige legeringen

We werken bij Fenix Industries met verschillende legeringen. We gieten zowel non-ferro als RVS legeringen. De gietstukken worden gebruikt voor veel verschillende toepassingen en industrieën. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan zodat wij uw aanvraag kunnen beoordelen.

Wat is een legering?

Een legering is een combinatie van twee of meer metalen, of een metaal met een ander element. Legeringen worden vaak gemaakt om de eigenschappen van metalen te verbeteren, zoals hun sterkte of corrosiebestendigheid. Dit maakt ze geschikter voor bepaalde toepassingen. Een gietstuk dat gebruikt wordt voor de pomp- en afsluitindustrie heeft immers andere eigenschappen nodig dan een onderdeel voor de medische industrie. Voorbeelden van legeringen zijn bijvoorbeeld brons (koper en tin), messing (koper en zink) en RVS (ijzer, chroom en nikkel).

Soorten legeringen

Je kunt de soorten legeringen onderverdelen in ferro en non-ferro. Daarnaast zijn er nog edelmetalen legeringen, maar hier werken wij niet mee in onze gieterij. 

Non-ferro legeringen

Non-ferro legeringen zijn legeringen die geen of weinig ijzer bevatten, bijvoorbeeld brons, aluminium en messing legeringen. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van ferro, zoals een lichter gewicht, corrosiebestendigheid en de bewerkbaarheid van de legering. Hierdoor is het mogelijk om complexe vormen te gieten. 

Voorbeelden van non-ferro legeringen zijn:

RVS legeringen

Roestvast staal (RVS) legeringen zijn legeringen van ijzer, chroom en nikkel die bekend staan om hun uitstekende corrosiebestendigheid en hoge sterkte. Duplex is een voorbeeld van een RVS legering die wij voor onze gietstukken gebruiken. Je vindt dit materiaal veel in industrieën en sectoren waarin men te maken heeft met chemicaliën, bijvoorbeeld in kleppen, tandwielen en behuizingen. 

Voorbeelden van RVS legeringen staan hieronder:
 

  • 316
  • Duplex
  • Super Duplex
  • Hastelloy
  • Monel
  • Inconel

Neem contact op met Fenix Industries

Sinds eind jaren zestig hebben wij een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van non ferro en RVS legeringen. Door gedegen vakmanschap worden gietstukken in brons-, aluminiumbrons- en aluminium legeringen en diverse soorten roestvrij staal gemaakt. 

Wilt u een offerte aanvragen voor een non ferro of RVS legering? Bekijk welke producten tot de mogelijkheden behoren in onze gietstukken galerie. Ons proces is afgestemd op de klantvraag en zal dus niet in elke situatie hetzelfde zijn. Wij denken graag met u mee.

Scroll naar boven