Machinebouw

Onderdelen machinebouw

Veel machineonderdelen worden gegoten omdat dit een effectieve manier is het materiaal in de juiste vorm te verkrijgen. Daarnaast heeft het gieten als voordeel dat het mogelijk is om door het selecteren van de legering het materiaal precies de juiste eigenschappen te geven. Dat verhoogt de betrouwbaarheid van de gietstukken en daarmee van de machines. 

Bij Fenix Industries combineren we geavanceerde technologie met ervaren vakmanschap om uitzonderlijke onderdelen te produceren voor de machinebouw. Daarbij is het gietproces afgestemd op de klantvraag en zal dus niet in elke situatie hetzelfde zijn. Heeft u een vraag of kunnen wij meedenken in het ontwikkeltraject? Vraag dan een offerte aan, we helpen u graag.

Hoogwaardige machineonderdelen

Met onze kennis en meer dan 50 jaar ervaring denken wij graag mee in de samenstelling van de legeringen om zo tot het optimale resultaat te komen.

  • Prototypes en kleine series
  • Advies in m.b.t. maakbaarheid en geometrie
  • Veel verschillende legeringen mogelijk
  • Aanleveren gereed product (bewerkt)
  • Afroeporders mogelijk

Productvoorbeelden

Versnellingsbak

Versnellingsbak

Behuizing

HUB

HUB

Centrifugeonderdeel ca 1000 KG

Behuizing watergekoelde elektromotor

Behuizing watergekoelde elektromotor

Düse

Düse

Ook in tinbrons

Toegewijd aan kwaliteit

Bij Fenix Industries staat kwaliteit centraal in alles wat we doen. Wij geloven dat de beste machineonderdelen niet zomaar uit de gieterij komen rollen, maar het resultaat zijn van een nauwgezet proces van planning, ontwerp en uitvoering. Daarom adviseren we onze klanten op het gebied van engineering, materiaalkeuze en vormgeving. Zo kunnen we onderdelen produceren die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en afwerking.

Fenix Industries adviseert op het gebied van engineering, materiaalkeuze en vormgeving van de gietstukken. De jarenlange ervaring van onze vakmensen en het brede scala aan inzetbare materialen bieden uitstekende uitgangspunten voor de productie van uw machinedelen. 

Flexibiliteit in productie

Of u nu een enkel, uniek onderdeel nodig heeft of een kleine serie, Fenix Industries kan het leveren. Wij produceren vanaf tekening maar maken ook bestaande onderdelen na door middel van reverse engineering. Dit passen we toe als de originele tekeningen van een onderdeel niet meer beschikbaar zijn. Ons ervaren team kan werken met een breed scala aan inzetbare materialen, waardoor we de flexibiliteit hebben om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Maatwerk machinedelen

Fenix Industries levert diverse onderdelen zoals behuizingen voor de machinebouw. In veel gevallen is het ook mogelijk om een maatwerkoplossing te leveren. We denken graag met u mee bij specifieke en complexe onderdelen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten? Of wilt u meer weten over aluminium gieten of onze rvs gieterij? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via ons offerteformulier voor een kostenindicatie.

Makkelijk & snel contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Scroll naar boven