Chemie & gasindustrie

Chemie en Gasindustrie

Wij leveren diverse gietstukken voor de chemische industrie en de gasindustrie. Deze gietstukken moeten aan hoge veiligheidseisen voldoen. Daarom leveren wij een breed scala aan hoogwaardige gietstukken, zoals veiligheidsbehuizingen, afdichtdoppen, drukregelaars en drukdelen, die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van deze industrieën.

Vereisten chemische industrie

Onze gietstukken zijn ontworpen en geproduceerd met oog voor detail en kwaliteit, en voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Vanwege de hoge eisen aan gietstukken voor de chemische en gasindustrie hebben wij een groot scala aan certificeringen, waaronder AD2000 W0. 

De AD2000 W0 certificering is een Duitse standaard die van toepassing is op drukapparatuur en -componenten. Als een product een AD2000 W0 certificering heeft, dan betekent dit dat het veilig is voor gebruik in situaties waarbij het onder hoge druk moet functioneren. Dit is belangrijk in industrieën zoals de chemie en gasindustrie, waar de apparatuur vaak onder hoge druk moet werken.

 

Corrosiebestendigheid en cryogene toepassing

Gietstukken in de chemische en gasindustrie moeten bestand zijn tegen een breed scala aan uitdagende omstandigheden. Wij leveren gietstukken die bestand zijn tegen zure, slijtage-, hitte- en corrosieve omstandigheden, waardoor ze perfect geschikt zijn voor gebruik in deze industrieën. 

Ook zijn ze geschikt voor cryogene toepassingen, wat betekent dat ze veilig en betrouwbaar kunnen worden gebruikt bij deze extreem lage temperaturen zonder hun integriteit of functionaliteit te verliezen. Dit is een belangrijk aspect in veel industrieën, waaronder de chemische en gasindustrie, waar vloeibare gassen bij zeer lage temperaturen worden gebruikt. 

Klantgerichte aanpak

Bij Fenix Industries staat de klant centraal. Ons team van specialisten is beschikbaar om u te adviseren over de juiste gietstukken voor uw specifieke behoeften, inclusief de passende legering of de ideale nabewerking. We begrijpen dat elke klant uniek is en streven ernaar om gietstukken te leveren die aan uw individuele eisen voldoen.

In veel gevallen is het ook mogelijk om een maatwerkoplossing te leveren. We denken graag met u mee bij specifieke en complexe onderdelen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of wilt u meer weten over rvs gieten, aluminium gieten, aluminiumbrons gieten of tinbrons gieten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via ons offerteformulier voor een kostenindicatie.

Makkelijk & snel contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Scroll naar boven