Pomp- en afsluitindustrie

Pomp- en afsluitindustrie

Fenix Industries vervaardigt diverse onderdelen en industriële pompen voor de pomp- en afsluitindustrie. De vloeistoffen die door pompen verplaatst worden, kunnen corrosief zijn, zoals zeewater of bepaalde chemicaliën. Het kiezen van het juiste materiaal is daarom een cruciale stap om een langdurige werking van de pomp te kunnen borgen. Wij werken dan ook volgens stringente kwaliteitssystemen. Ook denken we bij Fenix Industries graag met u mee bij de ontwikkeling van complexe onderdelen.

Pomp- en afsluitindustrie

Waarom kiezen voor Fenix?

  • Grote variatie in legeringen mogelijk
  • Enkelstuks en kleine series
  • Zowel groot als klein
  • 3D geprinte zandvormen mogelijk
  • Eén model voor meerdere legeringen

Productvoorbeelden

Vlinderklep

Vlinderklep

DN1600

Pomphuis

Pomphuis

Tinbrons

Schuifafsluiter

Schuifafsluiter

DN1000

Pomphuis

Pomphuis

Tinbrons

Afsluiters en industriële pompen

Voor het gieten van afsluiters en pomp onderdelen gebruiken wij aluminiumbrons legeringen. Deze legeringen zijn zeer bestendig tegen zeewater en hebben goede mechanische eigenschappen. De corrosiebestendigheid van aluminiumbrons is grotendeels te danken aan de vorming van een dunne, zelfbeschermende oxidelaag op het oppervlak van het materiaal. Ook kan het materiaal relatief eenvoudig in complexe vormen worden gegoten, wat het gieten van complexe pomponderdelen vergemakkelijkt.

Pomp onderdelen, waaiers en kleppen

Wij produceren diverse onderdelen speciaal voor de scheepsbouw- en offshore industrie. Hierbij kunt u denken aan: pomphuizen (gesplitste pomp, centrifugaal, slakkenhuis, HTG-pomp, zelfaanzuigende pompen), waaiers (gesloten, open, dubbele, visvriendelijk), afsluiterkleppen (schuifafsluiters, vlinderkleppen) en aanzuigdeksels. Wilt u meer weten? Bekijk onze gietstukken voor de pomp- en afsluitindustrie, rvs gieten of vraag direct een offerte aan.

Makkelijk & snel contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Scroll naar boven