Historie

Fenix Industries; voorheen Non Ferro Gieterij Oldenzaal (NFGO).

2022

Non Ferro Gieterij Oldenzaal krijgt een naamswijziging en wordt vanaf oktober 2022 Fenix Industries. NFGO werkt al lang niet meer alleen maar lokaal en was daarom op zoek naar een naam met meer internationale herkenbaarheid. Daarnaast worden er meer dan alleen non-ferro-legeringen gegoten.

2019

Overname door de Schoonderwolf Groep. De Schoonderwolf Groep bestaat uit technisch georiënteerde bedrijven, veelal actief in de bouw, metaal- en kunststofindustrie. De meesten zijn gevestigd in Noordoost Nederland: van Nieuwegein tot Dedemsvaart en van Lochem tot Leek bij Groningen.

2008

Werd een nieuwe adjunct-directeur aangesteld met veel ervaring binnen de metaalgietbranche. Zij zorgde ervoor dat de kwaliteitszorgafdelingen verder werden geprofessionaliseerd. Er werden NDO-onderzoeken, zoals ultrasoon of röntgenonderzoek, toegevoegd aan de diensten van NFGO. Mede door haar ervaring in de gieterijbranche en metallurgische knowhow weet NFGO de hoogste de kwaliteitsstandaarden hoog te houden.

2007

Is de kwaliteitszorgafdeling verder uitgebreid en werd het AD2000 certificaat (door Tüv gecontroleerd) toegevoegd.

2006

Bouwde het bedrijf vanwege de toenemende vraag een nieuwe gieterij bij. Hierdoor werd de productiecapaciteit fors uitgebreid. De nieuwe inductieovens hebben een de capaciteit voor een grotere smelthoeveelheid en zorgden tevens voor een kortere smelttijd.

2001

Werden RVS-legeringen toegevoegd, met onder andere RVS-soorten gelijkwaardig aan Duplex en super Duplex. Door naast aluminumbrons ook specialisme op te bouwen in het RVS-gieten kreeg NFGO een vooraanstaande rol in de markt.

1997

Is het ISO 9001 certificaat toegevoegd.

1987

Het bedrijf gaat formeel naar de volgende generatie in de familie.

1986

Bouwde Non Ferro een nieuwe gieterij met een nieuwe techniek voor smelten: inductief smelten. Deze gieterij beschikt over een eigen metallurgisch laboratorium.

Daarnaast werd Metaalwerken overgenomen, een assemblagefabriek die werkte voor de spoorwegen en veel deed met afsluittechniek. Door de uitbreiding van de gieterij en de overname ging het hard met de groei van NFGO. De klantengroep steeg en klanten kwamen ook uit Duitsland vanuit het Ruhrgebied. Nieuwe sectoren werden toegevoegd; naast de pomp- en afsluitindustrie werkte NFGO nu ook voor de rail- en infrastructuur en de scheepsbouw. Met de corrosiebestendige legeringen van NFGO werden er gietstukken gemaakt voor maritieme toepassingen, zoals bijvoorbeeld warmtewisselaars.

1977

Nam Johan de aandelen over en ging hij alleen verder met NFGO.

1967

Startte Johan Leusenkamp Non Ferro Gieterij Oldenzaal, NFGO. Johan had toen al jarenlange ervaring in de metaalgietindustrie en heeft jaren gewerkt bij Dikkers.

19e Eeuw

De Regio Twente kent een rijke historie als het gaat om metaalgieten en metaalbewerking. Al in de 19e eeuw had Stork hier een metaalgieterij en modelmakerij.

Makkelijk & snel contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Scroll naar boven