Aluminium gieten

Fenix Industries is de specialist in aluminium gieten. Al meer dan 50 jaar produceren wij gietstukken van consistente, hoge kwaliteit. Onze aluminium gieterij in Nederland is uitgerust om zowel complexe onderdelen als grote series te vervaardigen. Hoe kunnen wij u helpen?

De productie van aluminium gietwerk

Onze aluminiumgieterij maakt gebruik van vakmanschap en de nieuwste technologie om een kwalitatief hoogwaardig gietstuk te maken. Dit doen we middels het zandvorm- en coquillegietproces. Coquillegieten wordt gebruikt voor serieproductie vanaf ongeveer 500 stuks. Bij grote aantallen is het kosteneffectiever dan zandgieten. Het gietproces is afgestemd op de klantvraag en zal dus niet in elke situatie hetzelfde zijn.

Diverse industrie├źn

Al meer dan 50 jaar produceren wij hoogwaardige gietstukken voor uiteenlopende industrie├źn. Denk aan o.a. machinebouw, pomp- en afsluitindustrie, scheepsbouw en infra. Ook werken we samen met kunstenaars, ontwerpbureaus, (lokale) overheden en architectenbureaus voor het produceren van unieke aluminium (kunst)objecten.

Altijd de hoogste kwaliteit

Bij Fenix Industries halen we voldoening uit het leveren van de hoogste kwaliteit. Op basis van uw industrie, de toepassing en kwaliteitseisen, selecteren we de meest geschikte aluminiumlegering. Indien gewenst kan uw product volledig afgewerkt en montageklaar worden geleverd.

Fenix Industries denkt graag met u mee bij de ontwikkeling van een gietstuk, zodat we de maakbaarheid van het product sterk kunnen verbeteren, de foutkans reduceren en de kosten verlagen.

Werkwijze aluminium gieterij

Om u inzicht te geven in de werkwijze van de aluminiumgieterij hebben we een voorbeeldproces uitgewerkt in onderstaande stappen:

  • Uw aanvraag komt binnen via website, mail of telefoon
  • Maken van de offerte
  • Akkoord offerte
  • Ontvangst model van de klant of model aanmaken
  • Routing bepalen (zie expertises)
  • Het (proto)gietstuk wordt gemaakt
  • Kwaliteitscontrole van het gietstuk
  • Transport-gereed maken van de order

Interesse?

Overweegt u gebruik te maken van onze diensten? De mogelijkheden van onze aluminiumgieterij zijn groot. Bij specifieke of complexe projecten denken we graag met u mee en gaan we graag met u in gesprek om een passende oplossing te kunnen bieden. Vul ons contactformulier in en wij komen snel bij u terug.

Makkelijk & snel contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Scroll naar boven