Aluminiumbrons gieten

Zoekt u naar een expert op het gebied van aluminiumbrons? Fenix Industries heeft zich de afgelopen 50 jaar gespecialiseerd in het gieten van hoogwaardige legeringen, waaronder aluminiumbrons. U kunt bij onze gieterij terecht voor het gieten van enkelstuks en kleine series.

Aluminiumbrons gieten

Het gieten van aluminiumbrons - een legering van koper en aluminium - is een kunst. Door jarenlange ervaring en vakmanschap, vervaardigen we kwalitatief hoogwaardige, klantspecifieke gietstukken. In plaats van uitsluitend te vertrouwen op traditionele methoden, maken we gebruik van de modernste technieken zoals EPS-modellen en 3D-geprinte zandvormen. Hierdoor kunnen we snel en nauwkeurig leveren.

Bij Fenix Industries is kwaliteit geen optie, maar een verplichting. We werken volgens strikte kwaliteitssystemen en zetten enkel eersteklas grond- en hulpstoffen in. Deze worden bij binnenkomst streng getoetst op kwaliteit, om zo aan de hoogste eisen van onze klanten te voldoen.

Aluminiumbrons toepassingen

We zijn trots op de diverse toepassingen van onze legeringen met aluminiumbrons. Dankzij onze expertise zijn we in staat om de meest complexe onderdelen tot leven te brengen, van pomphuizen en behuizingen tot kunstobjecten en machineonderdelen.

Aluminiumbrons is zeer bestendig tegen zeewater en heeft goede mechanische eigenschappen. De corrosiebestendigheid van aluminiumbrons is grotendeels te danken aan de vorming van een dunne, zelfbeschermende oxidelaag op het oppervlak van het materiaal. Ook kan het relatief eenvoudig in complexe vormen worden gegoten.

Service en advies

Bij Fenix Industries zetten we ons in voor een sterke klantrelatie. Naast het bieden van hoogwaardige gietstukken, staan we u ook graag bij met advies en ondersteuning. Onze expertise strekt zich uit van engineering en materiaalkeuze tot vormgeving en reverse engineering. Om u inzicht te geven in onze werkwijze hebben we een voorbeeldproces uitgewerkt in onderstaande stappen:

  • Uw aanvraag komt binnen via website, mail of telefoon
  • Maken van de offerte
  • Akkoord offerte
  • Ontvangst model van de klant of model aanmaken
  • Routing bepalen (zie expertises)
  • Het (proto)gietstuk wordt gemaakt
  • Kwaliteitscontrole van het gietstuk
  • Transport-gereed maken van de order

Interesse?

Onze gieterij kan zowel enkelstuks als kleinere series produceren. Naast aluminiumbrons behoren andere legeringen ook tot de mogelijkheden. Vraag vandaag nog een offerte aan om meer duidelijkheid te krijgen over de kosten. Bij specifieke en complexe onderdelen denken we graag met u mee.

Makkelijk & snel contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Scroll naar boven