Brons gieten

Zoekt u een specialist in brons gieten? Met meer dan 50 jaar ervaring levert onze gieterij hoogwaardige gietstukken voor diverse toepassingen. Brons is een veelgebruikt materiaal. Of het nu gaat om onderdelen voor de scheepsbouw, mechanische toepassingen of een
artistiek werkeen, ons team van experts staat klaar om uw visie tot leven te brengen.

Wat is brons?

Brons is een legering van koper en tin, waarin koper het hoofdbestanddeel vormt. Het tingehalte in de legering varieert meestal van 5 tot 10%. Door tin toe te voegen is het minder buigzaam, maar ook harder dan koper. Brons wordt gekenmerkt door zijn bruinrode kleur en staat bekend om zijn duurzaamheid en corrosiebestendigheid.

Toepassingen van brons 

 • Scheepsbouw
 • Machinebouw
 • Beeldhouwkunst en kunstwerken

Brons is een veelzijdig materiaal en wordt al eeuwenlang gebruikt voor het vervaardigen van gebruiks- en kunstvoorwerpen. Het materiaal is duurzaam en goed bestand tegen corrosie, waardoor het ideaal is voor zowel binnen- als buitengebruik. Door deze corrosiebestendige eigenschappen wordt brons veel gebruikt voor toepassingen in (zout)
water, zoals in scheepsonderdelen, waterleidingen en kleppen. Maar ook voor standbeelden, monumenten en decoratieve kunstwerken wordt brons gebruikt.

Brons laten gieten

Er zijn vele methoden en werkwijzen om brons te gieten. Onze gieterij is gespecialiseerd in het zandgieten. In plaats van uitsluitend te vertrouwen op houten modellen, maken we gebruik van geavanceerde technologieën zoals 3D-scannen en 3D-geprinte zandvormen naast houten- en EPS modellen. Hierdoor kunnen we complexe gietstukken snel en nauwkeurig leveren.

Het gietproces is afgestemd op de klantvraag en zal dus niet in elke situatie hetzelfde zijn. Ook bij specifieke en complexe onderdelen denken we graag met u mee. Met onze jarenlange ervaring en expertise leveren wij bronzen gietstukken die voldoen aan de eisen van verschillende toepassingen. 

Zo gaat Fenix Industries te werk

Heeft u een vraag of kunnen wij meedenken in de ontwikkeling van een gietstuk? Vraag dan een offerte aan, we helpen u graag. Om u inzicht te geven in de werkwijze van onze gieterij, hebben we het proces uitgewerkt in onderstaande stappen:

 • Uw aanvraag komt binnen via website, mail of telefoon
 • Maken van de offerte
 • Akkoord offerte
 • Ontvangst model van de klant of model aanmaken
 • Routing bepalen (zie expertises)
 • Het (proto)gietstuk wordt gemaakt
 • Kwaliteitscontrole van het gietstuk
 • Transport-gereed maken van de order

Indien wenselijk kunnen de gietstukken volledig bewerkt aangeleverd worden. Wij bieden onder andere de volgende bewerkingen en kwaliteitscontroles aan: mechanische bewerking, beitsen, glasparelstralen, coaten, afpersen, impregneren, LPE, röntgenen, wanddiktemeting, ultrasoon onderzoek, PMI test, 3.1 certificaat en 3.2 afname.

Makkelijk & snel contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Scroll naar boven