Tinbrons gieten

Als u op zoek bent naar gietstukken van tinbrons, dan bent u bij Fenix Industries aan het juiste adres. Met meer dan een halve eeuw ervaring als gieterij, zijn wij uw betrouwbare partner voor het gieten van tinbrons. Onze specialisten produceren hoogwaardige gietstukken in enkelstuks of in kleinere series. 

Onze expertise

Bij Fenix Industries benutten we de unieke eigenschappen van tinbrons om kwalitatief hoogwaardige, op maat gemaakte gietstukken te leveren die aan de strengste industrienormen voldoen. We hebben diepgaande kennis van tinbrons legeringen en hun veelzijdige toepassingen. Deze expertise stelt ons in staat om gietstukken te produceren voor een breed scala aan industrieën

Eigenschappen tinbrons 

Tinbrons wordt gekenmerkt door zijn uitstekende corrosiebestendigheid, slijtvastheid en bewerkbaarheid. Deze eigenschappen maken het een goede keuze voor de scheepvaart, machinebouw en andere zware industrieën. Het is bij uitstek geschikt voor de productie van onderdelen zoals scheepsschroeven, waterpompen, kleppen en fittingen, die allemaal moeten presteren onder veeleisende omstandigheden.

Bovendien zorgt de hoge bewerkbaarheid van tinbrons voor een efficiënte productie en een flexibele toepassing, waardoor het mogelijk is om complexe en nauwkeurige gietstukken te creëren.

Tinbrons gieten

In onze tinbrons gieterij zetten we ons in voor het leveren van resultaten die niet alleen aan de technische eisen voldoen, maar ook aansluiten bij uw specifieke behoeften en verwachtingen. We beginnen dit proces door de meest geschikte legering voor uw project te selecteren. Dit doen we op basis van uw industrie, toepassing en kwaliteitseisen. Desgewenst kan uw product volledig afgewerkt en klaar voor montage worden geleverd.

Om u inzicht te geven in onze werkwijze hebben we een voorbeeldproces uitgewerkt in onderstaande stappen:

  • Uw aanvraag komt binnen via website, mail of telefoon
  • Maken van de offerte
  • Akkoord offerte
  • Ontvangst model van de klant of model aanmaken
  • Routing bepalen (zie expertises)
  • Het (proto)gietstuk wordt gemaakt
  • Kwaliteitscontrole van het gietstuk
  • Transport-gereed maken van de order

Wat kunnen wij voor u gieten?

De mogelijkheden van tinbrons zijn groot. Of u nu een uniek stuk nodig heeft of een serie producten, we staan klaar om uw visie tot leven te brengen. Voor complexe projecten bieden we maatwerkoplossingen en werken we nauw met u samen om uw ideeën te realiseren.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op via ons contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact op om uw project te bespreken en te kijken hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

Makkelijk & snel contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Scroll naar boven