3D-geprinte zandvormen

3D-printen van zandvormen

Bespaar aanzienlijk op kosten met 3D-geprinte zandvormen en zandkernen. Het traditionele zandgietproces is tijdrovend en weinig kostenefficiënt wanneer er complexe gietstukken of kleine series worden afgenomen. Daarom zetten wij een 3D-printer (ook wel Binder Jetting) in om de zandvormen efficiënter en sneller te produceren. De 3D-printer creëert nauwkeurig de gewenste zandvorm, waarin vervolgens het product kan worden gegoten.

3D geprinte zandvormen

Zandvormen en zandkernen kunnen rechtstreeks uit een 3D-CAD model/ tekening geprint worden met een speciale 3D-printer. Daarbij wordt een binder  in het vormzand geïnjecteerd en zal vervolgens uitharden. Doordat het vervaardigen van een traditioneel model niet meer nodig is kan er veel tijd worden bespaard.

Een groot voordeel van 3D geprinte zandvormen is dat zeer complexe geometrieën geprint kunnen worden met een hoge nauwkeurigheid. Daarnaast hoeft er geen rekening gehouden worden met lossing en kunnen we direct gieten in deze 3D geprinte zandvormen.

Voordelen

Kosten- en tijdsbesparing

Door gebruik te maken van 3D-printen kan aanzienlijk op kosten bespaard worden. Een ander voordeel is dat met 3D-printen het maken van de mallen en kernen slechts enkele dagen in beslag neemt en kan worden geautomatiseerd, terwijl met conventionele technieken dit meerdere weken kan duren. Verder biedt 3D-printen nog meer voordelen:

 

  • Hoge nauwkeurigheid
  • Sneller productieproces, dus korte levertijd
  • Geen restricties in engineering, complexe vormen mogelijk 
  • Flexibiliteit, door het kunnen aanpassen van design
  • Geen opslag- en transportkosten van modellen

Gietstukken afnemen met 3D-printen?

Fenix Industries beschikt over een 3D-printer voor zandvormen om sneller te kunnen leveren en nauwkeuriger te kunnen gieten. Wilt u een gietstuk of serie afnemen met behulp van 3D-printen? Op onze gietstukken inspiratiepagina kunt u bekijken welke producten wij kunnen maken met 3D zandvormen. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Makkelijk & snel contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Scroll naar boven